Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Samsung lc34h890wgrxen wel of niet kopen?

Samsung lc34h890wgrxen wel of niet kopen?

  • 5 min read
Samsung lc34h890wgrxen

Ultieme gameplay, multitasking of bewerking: alles kan met de Samsung lc34h890wgrxen. Deze 34 inch ultrawide monitor geeft je meer dan voldoende ruimte om meerdere programma’s open te hebben en om games te spelen of films te kijken met scherpe graphics. Lijkt deze Samsung ultrawide monitor je wel een goede optie? Hieronder geven we je de voor- en nadelen van de Samsung lc34h890wgrxen om jou te laten zien waarom deze monitor behoort tot één van de beste ultrawide monitors.

Scherp beeld en vloeiende overgangen

Deze Samsung ultrawide monitor heeft een WQHD-resolutie (ook wel Quad HD, 1440p). Dit maakt dat foto’s, video’s en games wel twee keer scherper zijn op dit scherm dan op een Full HD scherm. Daarnaast ververst het scherm honderd keer per seconde, waardoor jouw games en video’s vloeiend worden weergegeven. Als jij een AMD-videokaart hebt, zorgt FreeSync er verder ook voor dat de verversingssnelheid aansluit op de fps van je videokaart. Speel games zoals Assassin’s Creed, Fortnite of GTA met superscherp beeld op deze ultrawide gaming monitor. Films kijk je door de verhouding van de 34 ultrawide monitor ook zonder vervelende zwarte balken. De resolutie van het scherm is dus wel iets minder dan bij een 4k ultrawide monitor. Samsung heeft ook monitoren met 5k (dus zelfs een stap verder dan een 4k ultrawide monitor), zoals de Samsung G9 Odyssey Neo.

Scherm met een buiging

Deze monitor van Samsung heeft nog een ander voordeel: het is een ultrawide monitor met curved vorm. Wanneer je naar het scherm kijkt, heb je niet eens door dat er een lichte buiging in het scherm zit, maar voor jouw ogen is dit erg fijn. Het scherm van 34 inch is dus ideaal om meerdere vensters en tabbladen naast elkaar open te hebben en alles nog steeds goed te kunnen zien. Met een ultrawide monitor met curved vorm is het scherm namelijk altijd op dezelfde afstand voor jouw ogen. Je krijgt dus geen vervormd beeld te zien, ondanks dat de monitor zo wijd is. Dit maakt de Samsung lc34h890wgrxen dan ook een super ultrawide monitor. Mede hierom behoort het tot onze top 10 van de beste ultrawide trading monitoren.

Aansluiten en opladen met USB-C

Deze 34 inch ultrawide monitor heeft ook een verbinding via USB-C. Je kan dus makkelijk een laptop of andere apparatuur aan de monitor verbinden met deze kabel. De monitor laadt dan jouw apparatuur ondertussen op. Dus zelfs jouw Macbook Pro kan je aansluiten op deze 34 ultrawide monitor — kijk hierbij van tevoren wel goed of jouw Macbook Pro inderdaad een USB-C aansluiting heeft. Of de monitor jouw laptop op laadt, is wel afhankelijk van wat je verder nog aan de monitor aansluit. Als je de laptop bijvoorbeeld hebt aangesloten door middel van een HDMI/DP kabel en USB-C kabel en daarnaast gebruik maakt van de USB3.0 poort, laadt de monitor jouw laptop niet tot nauwelijks op.

Last van ghosting

Deze super ultrawide monitor heeft enorm veel voordelen, maar als je op zoek bent naar een ultrawide gaming monitor heeft dit Samsung-scherm toch wel één nadeel. De reactietijd van het scherm is 4 ms — dit lijkt erg weinig, maar het kan toch ghosting veroorzaken tijdens het gamen. Je zal dan merken dat de reactie op jouw scherm nét iets trager is dan de muisbeweging of toetsaanslag die je maakt. Wil je liever een monitor zonder ghosting? Kijk dan naar de Samsung G9 Odyssey GLED. Deze monitor van 49 inch heeft slechts een reactietijd van 1 ms. Of kijk eens naar onze top 10 gaming monitoren voor een ultrawide gaming monitor die voldoet aan jouw eisen.

Geen speakers

De Samsung lc34h890wgrxen heeft geen speakers in de monitor zitten. Als je dit geluid wilt, zal je aparte speakers moeten kopen of je laptop gebruiken. Als je een echt goede gaming- of filmervaring wilt, zal je echter sowieso al snel goede speakers voor jouw opstelling kopen. Het geluid wordt wel goed doorgegeven via de USB-C aansluiting. Je hebt hierbij dus geen last van vertraging.

Conclusie

Deze monitor van Samsung heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding, met een scherp beeld dat door de vorm rustig aandoet voor jouw ogen. De beelden lopen vloeiend in elkaar over en je kan zelfs je laptop laden aan de monitor via de USB-C aansluiting. De nadelen zijn dan wel dat, bij meerdere aansluiting, de laptop niet tot nauwelijks oplaadt door het intensieve gebruik, je bij gaming last kan hebben van ghosting en dat je de speakers van een ander apparaat moet gebruiken voor het geluid (of een apart set speakers koopt).

Al met al wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen, waardoor de Samsung lc34h890wgrxen tot de beste ultrawide monitors behoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *